Nieuws

Nieuwe partner stelt zich voor

Sinds 5 mei 2023 heeft Autihelpende er een fijne partner bij om mee samen te werken/naar te verwijzen. Lizette laat jullie graag weten wat zij doet in haar atelier:

Atelier Chill is dé creatieve werk- en ontwikkelplek in het hart van Goirle. Waar je onder professionele begeleiding beeldend werkt met je handen én je hoofd, waar je jezelf en je passies beter leert kennen.

Bij Atelier Chill kom je in actie in een rustige omgeving en bepaal jij wat je gaat doen. Je werkt via de stappen van het creatieve proces en leert via deze weg omgaan met tegenslagen, uitdagingen en vraagstukken.

Naast het helpen met het doorlopen van een creatief proces breng ik samen met jou ook je talenten in kaart. Zodat je jezelf beter leert kennen en je positiever over jezelf gaat denken. Plezier en welbevinden staan bij Atelier Chill voorop.

Misschien kan ik dát welkome steuntje in de rug zijn voor jouw kind, voor je collega, voor jouw leerling of voor jezelf.

Tot in het atelier!
Lizette Knuvers Mijland

Kijk onder het kopje Partner links voor meer info!

Update website

Zo fijn om de website weer up to date te hebben. Inmiddels zijn we door de samenwerking van het Autisme netwerk Midden Brabant met Samenwerkingsverband Autisme Zuidoost Brabant (SVA) ook volop in De Kempen actief. Informeer dus gerust naar alle mogelijkheden voor u als ouder, onderwijsprofessional of ondernemer. Ik help u graag en voor een zeer laagdrempelig tarief. Tot snel!

We zijn weer volop actief!

Na een jaar verblijven op de camping en een intensieve verhuisperiode zijn we weer actief bezig met Autihelpende. De site is geüpdatet, de nieuwsbrieven gaan weer verschijnen en inmiddels is er ook een Whatsapp button toegevoegd om in deze rare tijden toch snel contact te kunnen hebben met elkaar. Dus bent u op zoek naar hulpinstanties of passend onderwijs voor uw zoon of dochter, maar ziet u door de bomen het bos niet meer? Of werkt u in het onderwijs en heeft u een autisme vraagstuk waar u niet helemaal uitkomt? Òf bent u ondernemer en wilt u graag weten hoe u uw medewerker met autisme kunt helpen het naar zijn of haar zin te hebben? Neem dan contact met mij op via mail of Whatsapp en ik help u graag. Voor tarieven kijk bovenaan onder de diverse menukopjes.

Rare tijden

Het zijn rare tijden momenteel. We zitten veel thuis, hebben weinig lijfelijke contacten en naast het werk zijn we ook ineens juf of meester voor onze kinderen. En niemand die enig idee heeft hoelang deze situatie gaat duren. Dat zorgt voor veel onzekerheid en onduidelijkheid waar uw kind, leerling of werknemer met autisme veel last van kan hebben. Geeft het wrijvingen, irritaties of andersoortig gedrag dat u niet kunt plaatsen? Neem dan contact op met Autihelpende en ik help u verder in de goede richting. Voor hulp, verwijzing of advies mail me via info@autihelpende.nl

Samen kunnen we dit!

Autisme informatiemarkt – Autismenetwerk Midden Brabant

De eerste informatiemarkt voor Autihelpende is een feit. Op donderdag 28 maart jl. werd er in het kader van de Autismeweek, een informatiemarkt georganiseerd door het Autismenetwerk Midden Brabant. Organisatoren van deze markt waren het Regionaal Autisme Centrum, Amarant Groep, Zintri Zorggroep Nederland, MEE, RIBW Brabant en Contour de Twern.

Er werd een drietal lezingen gegeven waarvan o.a. door Birsen Basar. Daarnaast waren zo’n dertig standhouders te bezoeken. Ook Autihelpende was voor de eerste keer van de partij en niet geheel zonder succes!